Câştiguri fabuloase în Zingem
Un grup de 21 de prieteni din Belgia a câştigat în această săptămână jackpotul EuroMillions în valoare de 123 de milioane de euro, relatează Le Parisien, citat de News.ro. Zingem, un oraş din Belgia cu aproximativ 4.500 de locuitori, are acum 21 de multimilionari. Vineri, jackpotul EuroMillions în valoare de 123 de milioane de euro a fost câştigat de un grup de prieteni belgieni, fiecare dintre ei devenind milionar.
După anunţarea numerelor câştigătoare (14, 18, 31, 35 şi 46, cu stelele 7 şi 11), o mare parte dintre cei 21 de norocoşi s-au reunit pentru a sărbători câştigarea acestui jackpot. „Am primit un telefon de la unul dintre ei. M-a invitat să bem un pahar de şampanie pentru a sărbători această veste excelentă”, a declarat managerul unei brutării care funcţionează şi ca punct de vânzare a biletelor de loterie.
În timp ce Ivan, unul dintre câştigători, nu ştia încă valoarea câştigului său, el s-a interesat de la alţi jucători şi a aflat că suma de 123 de milioane de euro va fi împărţită la 21. Ivan şi ceilalţi 20 de câştigători vor primi astfel câte 5,8 milioane de euro. Pentru Tom, un alt câştigător, vestea i-a fost transmisă când nu se aştepta deloc. „Dormeam liniştit şi m-am trezit să merg la toaletă. M-am uitat la telefon şi am văzut 15 apeluri pierdute”, a spus el, înainte de a adăuga: „Am sunat pe cineva care a strigat: Ai câştigat 5,8 milioane”.
Acest grup de prieteni, care joacă doar când jackpotul depăşeşte 100 de milioane de euro, nu bănuia că, dând 5 euro fiecare, vor deveni cu toţii milionari. „Am ratat extragerea de marţi. Vineri, eram 21 de jucători. Fiecare a pus cinci euro şi am înregistrat patru bilete la brutăria Taerwe, puțin mai încolo”, a declarat Eric.
Un orășel liniștit din Belgia s-a trezit, peste noapte, în centrul atenției europene. Zingem, o localitate cu aproximativ 4.500 de locuitori, numără de acum înainte 21 de multimilionari, după ce un grup de prieteni a câștigat jackpotul EuroMillions, în valoare totală de 123 de milioane de euro, potrivit publicației Le Parisien. Câștigul a fost înregistrat la extragerea de vineri, 30 ianuarie, când combinația norocoasă formată din numerele 14, 18, 31, 35 și 46, cu stelele 7 și 11, le-a adus celor 21 de prieteni o sumă care le schimbă radical viața. Fiecare dintre ei devine milionar, fără ca vreunul să fi bănuit măcar că biletul jucat împreună va fi cel câștigător.
La scurt timp după anunțarea numerelor, o parte dintre câștigători s-au reunit spontan pentru a marca momentul. Vestea a ajuns rapid și la brutăria din oraș care funcționează și ca punct de vânzare a biletelor de loterie. „Am primit un telefon de la unul dintre ei. M-a invitat să bem un pahar de șampanie pentru a sărbători această veste excelentă”, a declarat managerul brutăriei.
Pentru unii dintre membrii grupului, emoțiile au venit treptat. Ivan, unul dintre câștigători, nu știa inițial suma exactă care îi revenea. După ce s-a interesat, a aflat că jackpotul de 123 de milioane de euro urma să fie împărțit la 21, ceea ce înseamnă aproximativ 5,8 milioane de euro pentru fiecare. În cazul lui Tom, vestea a venit într-un moment cu totul neașteptat. „Dormeam liniștit și m-am trezit să merg la toaletă. M-am uitat la telefon și am văzut 15 apeluri pierdute”, a povestit acesta. Curios și îngrijorat, a sunat înapoi pe unul dintre prieteni. „Am sunat pe cineva care a strigat: Ai câștigat 5,8 milioane”.
Grupul de prieteni are o regulă simplă: joacă doar atunci când jackpotul EuroMillions depășește pragul de 100 de milioane de euro. Nici de această dată nu au făcut excepție, însă nimic nu anunța deznodământul spectaculos. Cu o contribuție modestă, de doar cinci euro de persoană, au ajuns să împartă una dintre cele mai mari sume câștigate vreodată în Belgia de un grup. Eric, unul dintre membrii grupului, a explicat cum a decurs totul. „Am ratat extragerea de marți. Vineri, eram 21 de jucători.
Fiecare a pus cinci euro și am înregistrat patru bilete la brutăria Taerwe, puțin mai încolo”.