Tragedie în Cluj: Un nou-născut moare din cauza unei infecții spitalicești

Publicat: 2024-10-21 19:18

Pe scurt

Un nou-născut din Cluj-Napoca a murit din cauza unei infecții dobândite în spital, după ce o operație la inimă i-a fost amânată din lipsă de locuri. Părinții au depus o plângere penală, ridicând întrebări cu privire la protocolul medical și la circumstanțele care au dus la tragedie.

Brief

A newborn in Cluj-Napoca died from an infection acquired in the hospital after heart surgery was postponed due to lack of space. The parents filed a criminal complaint, raising questions about medical protocol and the circumstances leading to the tragedy.

Tragedie în Cluj: Un nou-născut moare din cauza unei infecții spitalicești

Sursa foto: digi24.ro

Controversele unei intervenții amânate

Un bebeluș de câteva luni a murit din cauza unei infecții dobândite în timp ce se afla internat la un spital de pediatrie din Cluj-Napoca.

Părinții copilului, care trebuia operat de urgență la o unitate medicală din oraș, susțin că intervenția a fost amânată din lipsă de locuri, motiv pentru care au depus o plângere penală.

Kristof, nou-născutul, s-a născut în luna mai și, în septembrie, a fost dus la spital de către părinți, inițial la Carei, Satu Mare. Aici, medicii au efectuat analize, stabilind că are probleme cardiace, dar nu au descoperit bacterii.

Copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie I din Cluj-Napoca, unde medicii de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” au recomandat o operație de urgență.

Cu toate acestea, părinții afirmă că operația a fost amânată din cauza lipsei locurilor disponibile, iar bebelușul a fost readus la Spitalul de Pediatrie I.

În perioada aceasta, Kristof a contractat o infecție cu stafilococ auriu, iar la scurt timp a intrat în stop cardio-respirator, decedând într-un salon al spitalului.

Tatăl copilului a declarat pentru presa locală că dorește să afle de ce fiul său nu a fost resuscitat corespunzător sau, dacă a fost, de ce nu s-a respectat protocolul de resuscitare de 30-40 de minute. Mama copilului a fost scoasă afară din salon în momentul în care a intrat în șoc emoțional, iar medicii au ieșit după 15 minute, informându-i că băiatul a decedat.

Directorul medical de la Institutul Inimii a explicat că intervenția chirurgicală a fost amânată din cauza bacteriei depistate în timpul controlului. Avocatul familiei, Ovidiu Kalman Mureșan, a subliniat că părinții au multe întrebări, iar acest caz scoate la iveală probleme majore, precum lipsa locurilor în spitale și întrebările legate de urgența intervenției chirurgicale.