PNL solicită premierului explicații pentru întârzierile centrelor antidrog

Publicat: 2024-10-21 16:21

Pe scurt

PNL a anunțat depunerea unei interpelări către premierul Ciolacu pentru a solicita explicații referitoare la întârzierile înființării centrelor regionale de tratament pentru dependența de droguri, prevăzute de Legea 234/2024. Gabriel Andronache a subliniat lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății și a propus redirecționarea fondurilor economisite prin organizarea referendumului în aceleași secții de votare ca alegerile, pentru a facilita construcția centrelor antidrog.

Brief

PNL has filed an interpellation to Prime Minister Ciolacu, seeking explanations for the delays in establishing regional drug treatment centers mandated by Law 234/2024. Gabriel Andronache highlighted the inaction of the Ministry of Health and proposed redirecting funds from a simultaneous referendum to support the centers' construction.

PNL solicită premierului explicații pentru întârzierile centrelor antidrog

Sursa foto: psnews.ro

Liberalul Andronache cere răspunsuri despre lipsa de acțiune a PSD

Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL, a anunțat luni depunerea unei interpelări către premierul Marcel Ciolacu, cerând clarificări cu privire la neimplementarea Legii 234/2024, care prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea dependențelor de droguri.

Andronache a subliniat că, de la adoptarea legii în luna iunie, nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește realizarea acestor centre, evidențiind lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății, condus de un membru PSD. "Considerăm că este inadmisibil, mai ales că PSD a susținut înființarea acestor centre în comisiile parlamentare", a declarat el.

Liberalii pun accent pe faptul că, printr-o simplă modificare legislativă, referendumul propus de Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ar putea fi organizat în aceleași secții de votare cu alegerile parlamentare sau prezidențiale. Această măsură ar putea genera economii de 10 milioane de lei, bani care ar putea fi redirecționați către construcția unui centru antidrog.

Andronache a solicitat premierului să explice de ce Guvernul și Ministerul Sănătății nu au acționat pentru a implementa această lege esențială. "De atunci și până acum, ministrul Sănătății nu a mișcat niciun deget pentru ca aceste centre să prindă viață. Îi cerem premierului să ne ofere răspunsuri clare despre această situație", a afirmat liderul PNL.

Liberalul a precizat că întârzierea înființării centrelor antidrog este o problemă gravă, având în vedere impactul consumului de droguri asupra societății. PNL își manifestă îngrijorarea cu privire la lipsa de acțiune a coaliției de guvernare în fața acestei crize, care afectează în mod direct sănătatea publică și securitatea comunității.

În concluzie, Andronache a subliniat că această situație nu poate fi ignorată și că este timpul ca Guvernul să își asume responsabilitatea pentru implementarea legii care vizează protejarea celor vulnerabili în fața dependenței de droguri.