Nicușor Dan anunță furnizarea căldurii în București: Probleme reduse față de iarna trecută

Publicat: 2024-10-21 15:09

Pe scurt

Nicușor Dan a anunțat începutul furnizării agentului termic în București, conștient că vor exista probleme, dar mai puține decât anul trecut. Cu 45 de kilometri de conductă înlocuiți până acum și un plan de extindere, primarul promite o îmbunătățire a serviciilor de termoficare. Aplicația pentru semnalarea avariilor va facilita intervențiile rapide.

Brief

Nicușor Dan has announced the start of thermal agent supply in Bucharest, acknowledging that there will be issues but fewer than last year. With 45 kilometers of pipes replaced so far and an expansion plan, the mayor promises improved heating services. An app for reporting outages will facilitate quick interventions.

Nicușor Dan anunță furnizarea căldurii în București: Probleme reduse față de iarna trecută

Sursa foto: ziare.com

Îmbunătățiri în furnizarea căldurii pentru bucureșteni

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat astăzi începutul furnizării agentului termic în București, în conformitate cu legislația care stipulează că aceasta trebuie să înceapă după trei zile consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius. Această măsură vine după o serie de zile cu vreme rece, iar edilul a subliniat că, deși vor exista în continuare probleme, acestea vor fi mai puține comparativ cu iarna precedentă.

În cadrul unei sesiuni de consiliu, Dan a explicat că, datorită înlocuirii unor conducte vechi cu unele noi, anumite zone ale capitalei vor beneficia de o furnizare mai stabilă a căldurii. "Avem o ameliorare de la iarnă la iarnă. Anul acesta, la 1 septembrie, am înlocuit deja 45 de kilometri de conductă magistrală, iar până la finalul anului estimăm că vom ajunge la 70 de kilometri", a afirmat primarul.

Acesta a adăugat că aplicația pusă la dispoziția cetățenilor pentru semnalarea avariilor va fi activă, iar echipele vor interveni prompt pentru a rezolva orice problemă semnalată. "În zonele în care am schimbat conductele, eliminăm avariile. De exemplu, pe Mihai Bravu, unde anul trecut am avut aproximativ 60 de avarii, acum problema va fi rezolvată", a subliniat Nicușor Dan.

Cu toate acestea, primarul a recunoscut că, pe parcursul iernii, problemele nu vor dispărea complet. "Vor mai fi dificultăți, așa cum au fost și în trecut, dar ne așteptăm la o îmbunătățire semnificativă", a concluzionat acesta, subliniind angajamentul autorităților de a oferi un serviciu mai bun cetățenilor.

Această inițiativă de furnizare a agentului termic vine într-un moment în care Bucureștiul se confruntă cu provocări legate de infrastructura de termoficare, iar cetățenii așteaptă soluții eficiente și rapide pentru asigurarea confortului în locuințe pe timpul iernii.