Grevă navală în Grecia afectează călătoriile românilor

Publicat: 2024-10-21 23:03

Pe scurt

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care vor să meargă în Grecia, informând despre o grevă de 48 de ore a Federației Maritime Panelene. Aceasta va bloca transportul maritim de pasageri, afectând atât turiștii, cât și localnicii. Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze și să solicite asistență consulară dacă este necesar.

Brief

Romanian Ministry of Foreign Affairs issued a travel warning for citizens heading to Greece due to a 48-hour strike by the Panhellenic Maritime Federation. This strike will halt passenger ferry services, impacting both tourists and locals. Romanians are advised to stay informed and seek consular assistance if necessary.

Grevă navală în Grecia afectează călătoriile românilor

Sursa foto: psnews.ro

Atenționare MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Grecia, anunțând o grevă de 48 de ore a Federației Maritime Panelene. Această grevă va avea loc în perioada 22-23 octombrie 2024 și va bloca circulația feriboturilor și a altor nave de transport pasageri în porturile grecești.

MAE subliniază importanța acestei situații, având în vedere că feriboturile sunt esențiale pentru transportul între insulele grecești și continent. În această perioadă, toate navele de pasageri vor rămâne andocate, ceea ce va afecta nu doar turiștii, ci și localnicii care depind de aceste servicii pentru mobilitate.

Cetățenii români aflați în Grecia sunt încurajați să își revizuiască planurile de călătorie și să se informeze în prealabil despre posibilele modificări. MAE a pus la dispoziție linii telefonice pentru asistență consulară: Ambasada României la Atena (+302106714035) și Consulatul General de la Salonic (+302310340088). De asemenea, în caz de urgențe, cetățenii pot apela la numerele de urgență (+306978996222 pentru Ambasada din Atena și +306946049076 pentru Consulatul din Salonic).

Pentru mai multe informații, MAE recomandă consultarea site-urilor oficiale www.mae.ro, https://atena.mae.ro și http://salonic.mae.ro. În plus, există aplicația digitală „mAIGreece”, realizată de Ministerul elen al Turismului, care oferă detalii utile pentru turiști, inclusiv informații despre condițiile actuale de călătorie și măsurile de siguranță. Aplicația este disponibilă și în limba română și poate fi accesată la https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

MAE îndeamnă cetățenii să rămână informați și să acționeze cu prudență în această perioadă de incertitudine, asigurându-se astfel că își pot desfășura călătoriile în cele mai bune condiții posibile.