Cătălin Dancu, avocatul vedetelor, acuzat de acces ilegal la datele Poliției

Publicat: 2024-10-21 17:33

Pe scurt

Cătălin Dancu, avocat cunoscut, este acuzat de DNA că a instigat un ofițer de poliție să acceseze ilegal date din sistemul IGPR. Dancu neagă acuzațiile, declarându-se nevinovat și susținând că toate demersurile sale au fost legale. El își propune să demonstreze în fața instanței erorile făcute de DNA în cazul său.

Brief

Cătălin Dancu, a well-known lawyer, is accused by DNA of instigating a police officer to illegally access data from the IGPR system. Dancu denies the charges, asserting his innocence and claiming that all his actions were legal. He aims to prove in court the errors made by DNA in his case.

Cătălin Dancu, avocatul vedetelor, acuzat de acces ilegal la datele Poliției

Sursa foto: libertatea.ro

Cătălin Dancu neagă acuzațiile de corupție și acces ilegal la informații

Cătălin Dancu, cunoscut ca „avocatul vedetelor” și fost consul general al României la New York, se confruntă cu acuzații grave din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Potrivit procurorilor, Dancu ar fi instigat un ofițer de poliție să acceseze ilegal date din sistemul informatic al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

DNA a anunțat că George Cristian Mirică, subcomisar la Brigada Autostrăzi, a fost trimis în judecată pentru diverse infracțiuni, inclusiv acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea de informații secrete. În cadrul aceluiași dosar, Dancu este acuzat de participație improprie la aceste infracțiuni.

Conform informațiilor, în perioada iulie 2023 – iunie 2024, Dancu ar fi solicitat ofițerului Mirică să-și determine colegii să acceseze bazele de date ale IGPR pentru a obține informații despre alte persoane, informații care nu erau destinate publicului. Dancu neagă acuzațiile, afirmând că și-a desfășurat activitatea în conformitate cu mandatul de avocat ales și că toate demersurile sale au fost legale.

„Nu am solicitat niciodată informații secrete și nu am cerut fără drept aceste informații. Nu am urmărit niciodată, în cariera mea profesională, să îmi exercit atribuțiile într-un mod ilegal”, a declarat Dancu, subliniind că se consideră „total nevinovat”.

Avocatul continuă să își asigure clienții și opinia publică că va lupta pentru a dovedi nevinovăția sa în fața instanței. „Îmi voi continua eforturile de a demonstra erorile pe care DNA le comite cu privire la persoana mea și sunt convins că instanța va confirma nevinovăția mea”, a adăugat el.

Dancu, care a reprezentat personalități cunoscute precum Radu Mazăre și Gigi Becali, speră să încheie această controversă cu capul sus și să își păstreze reputația intactă. Această situație ridică întrebări serioase despre etica profesională și despre modul în care se gestionează accesul la informațiile sensibile în cadrul instituțiilor statului.