Căldura revine în București, promisiuni și provocări pentru iarnă

Publicat: 2024-10-21 16:03

Pe scurt

Primarul Nicușor Dan a anunțat începutul furnizării căldurii în București, începând de astăzi, ca urmare a temperaturilor scăzute. Deși vor exista probleme pe parcursul iernii, edilul promite că acestea vor fi mai puține datorită lucrărilor de modernizare a infrastructurii de termoficare, fiind înlocuiți 45 de kilometri de conductă magistrală până în prezent.

Brief

Mayor Nicușor Dan announced the start of heating supply in Bucharest due to low temperatures. He acknowledged that while there will be issues during winter, they will be reduced thanks to modernization efforts in the heating infrastructure, with 45 kilometers of main pipeline replaced so far.

Căldura revine în București, promisiuni și provocări pentru iarnă

Sursa foto: evz.ro

Promisiuni de îmbunătățire în sistemul de termoficare

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat astăzi, 21 octombrie, că va începe furnizarea agentului termic pentru locuitorii Capitalei, datorită temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele nopți. Decizia vine după ce, conform legii, este activată perioada de încălzire când temperatura medie nocturnă scade sub 10 grade Celsius timp de trei nopți consecutive.

"Da, a început. Conform legii, în momentul în care avem trei nopți sub 10 grade, începem furnizarea agentului termic," a declarat primarul. Nicușor Dan a subliniat că, deși vor mai exista probleme pe parcursul iernii, acestea vor fi cu siguranță mai puține comparativ cu anii anteriori, mai ales în zonele unde au fost efectuate lucrări de modernizare a infrastructurii de termoficare.

La începutul lunii octombrie, edilul a anunțat finalizarea înlocuirii a 45 de kilometri de conductă magistrală, cu obiectivul de a ajunge la 70 de kilometri până la sfârșitul anului. "În zonele în care conducta este nouă, eliminăm avariile," a afirmat el, menționând că, de exemplu, pe strada Mihai Bravu, unde au fost înregistrate aproximativ 60 de avarii anul trecut, situația s-a îmbunătățit semnificativ.

Primarul a recunoscut însă că vor exista probleme în continuare, dar a asigurat că acestea vor fi gestionate mai eficient datorită îmbunătățirilor aduse sistemului. De asemenea, Nicușor Dan a explicat că prețul gigacaloriei a crescut semnificativ în ultimii ani, dar a subliniat importanța menținerii unui cost accesibil pentru bucureșteni, având în vedere starea sistemului de termoficare.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 425/1994, furnizarea căldurii depinde de temperatura exterioară. Asociațiile de proprietari sunt responsabile să se asigure că instalațiile interioare sunt pregătite pentru sezonul de încălzire.

Pe lângă problemele deja existente, Nicușor Dan a subliniat că dispeceratele companiei de termoficare sunt pregătite să intervină rapid în cazul apariției unor avarii, iar clienții pot obține informații utile prin canale de comunicare dedicate. În lumina acestor anunțuri, bucureștenii se pregătesc pentru o iarnă în care, deși se așteaptă dificultăți, speranța este că acestea vor fi gestionate mai bine decât în trecut.